2012. december 31., hétfő

Vöröslencse leves

Annyit elöljáróban el kell mondjak magamról, hogy a megvalósításra váró receptek rám találnak, vagy a nyomtatott sajtóból, vagy szájhagyomány útján terjednek/jutnak el hozzám.
A vegetáriánus konyha alapvető élelmiszerét néztem ki magamnak: a vörös lencsét(rám mosolygott az üzletben), ami bizony nagyon gazdag fehérjében és szénhidrátban, no meg tartalmaz vasat, foszfort, B-vitamint.
Recept is akadt a kezembe, így hát nosza:

Első lépésként 1 liter zöldségalaplét készítünk (leveskockából akár, nekem tyúkhúsleveskockám volt épp itthon).
Olivaolajon /egyéb zsiradékon megpirítunk 1 apróra vágott vöröshagymát és 2 gerezd összetört fokhagymát. Rövid pirítás után hozzászórjuk az 1-1 tk. őrölt köményt és pirospaprikát, majd hozzáadjuk a 2 ek. paradicsomsűrítményt, az 1 apróra karikázott sárgarépát, az 1 apróra vágott krumplit és a megmosott 25 dkg vöröslencsét. Ízesítésnek még mentalevelet is lehet beledobni, nekem csak szárított, házi mentalevelem volt, így azt tettem bele.. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk.
Körülbelül 20-30 percig főzzük, ha minden puha, összeturmixoljuk.Tálaláskor lehet citromgerezddel ízesíteni, nekem nem jött be,de a forró leveshez a pirítós rúd nagyon fincsi!

1 megjegyzés:

  1. Merkur 33c Review - YNP B90 Review
    Merkur 37C Review. 메리트 카지노 쿠폰 A genuine example of this safety razor which I will use on many occasions to work in a day and night routine.

    VálaszTörlés