Leveles finomságaimhoz nem is nagyon szeretnék sokat hozzáfűzni. Bármelyik üzletben kapható, a hűtőmben mindig megtalálható.
Egyik kedvencünk az általam csak rétesnek mondott csoda, amit tudom, hogy nem a klasszikus réteslapból készül, de nálunk az újév első napján biztos az asztalra kerül.
Túrós-mazsolás, diós-meggyes, meggyes a nyerő, de kedvünkre válogathatjuk a tölteléket.
Egy adagból négy rúd készül(het), jó vékonyra nyújtva, töltelék bele, felteker, megken tojássárgával és már süthetjük is.
Töltött "pogi"
No, ez a recept sem nagyon nehéz, csak időigényesebb, mint az előző.
1 csomag leveles tésztát kinyújtok és kb. 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kis köröket készítek.
A töltelékhez, bármilyen- maradék akár az ünnepekről- bacon szalonna kockák, csülök vagy sonkadarabkák felhasználhatók. Egy apróra vágott vöröshagymát megpirítok olajon, hozzáadom a kockázott "husikákat", megpirítom, sózom, borsozom és petrezselymet szórok hozzá, vagy én most egy kis medvehagymával bolondítottam meg.
Az üres kalapkákat megkenem egyenként tojássárgájával, és ráragasztom a halmokra, a széleit
lenyomkodva egy kissé, majd ismét megkenjük tojással.
Aztán zsupsz be a sütőbe.
Az eredmény kb. 20 perc múlva ilyen lesz, mint a képen látható.
Jó étvágyat ehhez is!
Orsi, megint elfelejtettem, hogy ez az a leveles tészta, ami mélyhűtőben van és lapos tégla alakú vagy a feltekert, csavart féle? Nem mindegy. Úgy emlékszem az első ugye?
VálaszTörlésÁgi
Ági,
VálaszTörlésa lapos és téglalap alakú, igen :-)
Puszi